Den dobrovolnických příležitostí v Litomyšli


Den dobrovolnických příležitostí v Litomyšli, středa 16. října 2024

Přemýšlíte o dobrovolnictví? Nevíte úplně, co to obnáší, ale máte čas a chuť trávit čas s ostatními? Přijďte do sálu Lidového domu v Litomyšli ve středu 16. října od 9 do 14 hodin.

V jakých organizacích můžete pomáhat?

„Zjistíte, v jakých organizacích (nově i v domácnosti) můžete pomáhat. Na místě se zábavnou formou představí místní i okolní organizace, kde dobrovolníci působí. U každé se můžete zastavit a zjistit, co nabízí. Věříme, že nabídka bude velmi pestrá,“ uvedla koordinátorka dobrovolníků Farní charity Litomyšl Veronika Peterková.

„Možná také máte v rodině teenagera, který by chtěl za minimální náklady vyjet na pár týdnů do zahraničí. I o těchto možnostech se zde dozvíte,“ konstatovala Veronika Peterková.

Interaktivní procházka po Litomyšli

Součástí letošního ročníku Dne dobrovolnických příležitostí bude také interaktivní procházka po Litomyšli za pomoci aplikace Actionbound. Ta se bude týkat jak dobrovolnických možností, tak zahraničních příležitostí.

Akce se koná v rámci kampaně #TimeToMove. „Pořádá ji síť Eurodesk, jíž jsme členy a která má za cíl přiblížit možnosti pro mladé nejen v zahraničí,“ podotkla koordinátorka dobrovolníků Farní charity Litomyšl.

„Dobrovolnické možnosti v Litomyšli a okolí vám rádi představíme i osobně. Kontaktovat nás lze na telefonu 733 741 091 nebo na e-mailu dobrovolnik@lit.cz,“ dodala Veronika Peterková.

Detaily

16

Říjen

9:00 - 14:00