Základní principy terapeutického rodičovství – seminář


Základní principy terapeutického rodičovství – seminář, středa 23. října 2024

Základní principy terapeutického rodičovství je název semináře pro širokou i odbornou veřejnost, který pořádá ve středu 23. října 2024 od 9 do 16:30 hodin Poradna pro rodinu Pardubického kraje. A to ve svém sídle v Mozartově ulici v Pardubicích.

Základní principy terapeutického rodičovství

„Vzdělávací program je zaměřen na základní principy terapeutického rodičovství. To pomáhá zvládat obtíže dětí, které byly vystaveny komplexnímu vývojovému traumatu a trpí závažnými poruchami ve vytváření citového pouta,“ uvedla za pořádající Poradnu pro rodinu Pardubického kraje koordinátorka krajské rodinné politiky Petra Burešová.

Program semináře vychází z vysvětlení pojmu terapeutického rodičovství. A také v jeho odlišení od běžného rodičovství u dětí, které nevykazují poruchy ve vytváření citového pouta. „Seznamuje s jednotlivými výchovnými postupy a možnostmi jejich využití v praxi. Zároveň zahrnuje praktický nácvik vhodných výchovných intervencí,“ řekla Petra Burešová.

Lektorkou semináře Eva Klabanová

Lektorkou semináře je Eva Klabanová. Je třeba se na něj přihlásit na e-mailové adrese nrp@poradnapardubice.cz. A to nejpozději do pondělí 21. října 2024. „Jde o seminář, který je akreditovaný Ministerstvem práce a sociálních věcí České republiky,“ zdůraznila koordinátorka krajské politiky z Poradny pro rodinu Pardubického kraje.

Detaily

23

Říjen

9:00 - 16:30